Магічні камені Карпат: Терношорська Лада – місце Сили, де кожна жінка вагітніє (фото, відео)

Магічні камені Карпат: Терношорська Лада – місце Сили, де кожна жінка вагітніє (фото, відео)

Терношорська Лада – місце Сили, яке слугувало арійським храмом тисячі років. Статуя богині плоду – Лади, та ще дев’ять місць Сили в Україні розміщені на плоскій карті по рівній лінії, що вже не одне десятиліття викликає подив науковців, пишуть Версії.


Як знайти магічне місце
Терношорська Лада — це унікальний скельний комплекс, що розмістився на південному схилі гори Терношора (989,9 м. над рівнем моря), на межі двох високогірних сіл — Снідавка і Яворів, Косівського району.

Це зона з великими енергетичними полями – “експерти” духовних практик стверджують, що тут місце підзарядки – “карпатські батарейки”.

Щоб потрапити до Терношорської Лади, треба перейти річку Безульку, минути мальовничий водоспад Терношорський Гук і пройти через ущелину Ворота прориву.

Скельне святилище
Терношорська Лада представляє собою стародавнє святилище віком кілька мільйонів років, що виринуло з дна Сарматського моря часів глибокого палеоліту. Згідно досліджень святилище складається з чотирьох скельних комплексів:

  • кам’яний круг;
  • фалічний камінь і хтонічний ящур;
  • антропоморфна фігура;
  • чашні камені, символи і зооморфні образи.

Камені чудернацької форми прилягають до південного схилу гори Терношора на висоті 720 м.

Весь Терношорський скельний комплекс займає площу близько 4 тис. кв. м.. Висота скель сягає 40-ка метрів.

Біля підніжжя – голова лева. Це округла плита, посічена горизонтальними й вертикальними шрамами.

На вершечку скелі стоїть кам’яна фігура – богиня Лада. Вона символізує матінку-природу, що дарує життя усьому живому. Тому кам’яна фігура нагадує вагітну жінку, яка готується народити нащадка від творця всесвіту Сварога.

Самого Сварога в святилищі немає. Але є його “фрагмент” – двометровий фалічний символ животворної сили.

Читайте також  Чому Порошенко хоче затягнути в другий тур саме Вакарчука

За переказами, саме тертя до карпатського фалоса допомагає жінкам завагітніти.


Чистилище
Далі починається вузький 20-метровий прохід – так зване Чистилище. За легендою, пройшовши ущелиною, можна очиститись і поправити карму.

Сам прохід досить вузький – всього 50 см. І проходити його потрібно, дотримуючись неписаних правил: чоловіки мають долати «портал» знизу вверх, а жінки – у зворотному напрямку. Тоді вже на 100% жінка завагітніє.

Охороняє ущелину дракон, точніше його голова. Він причаївся біля самісінького входу, чи то виходу – залежно, з якого боку заходити в Чистилище.


Велика Богиня
Лада на Терношорській горі свого часу стала історичною сенсацією. 10-метрова богиня важить близько 100 тонн.

Ширина фігури посередині сягає трьох метрів, однак різко звужується до підніжжя.

У кам’яної Лади чітко окреслені груди, спина, права рука, розташована між грудьми і животом.

Три камені, від більшого до меншого, поставлені один на одного не просто, а на маленьких ніжках. Навіщо древні скульптори так ускладнили конструкцію статуї? Відповідь очевидна: щоб досягнути канонічного розміру 10,4 метра, що в переводі на борійські одиниці довжини складало 21 лікоть. Число 21 рахувалося магічним: 7 – це гармонія, лад, а її потроєння несе повноту гармонії, досконалість і завершеність.

Камені важать як мінімум, по декілька тонн. Яким чином їх транспортували? Важко сказати! Це як єгипетські піраміди – ніхто достеменно не може пояснити.
“Але є така теорія, що люди колись були мудріші, ніж ми зараз! Цивілізація просто зникла та не дожила до нашого часу! Якихось 10 тисяч років тому по Карпатах та місцях Сили ходили мамонти, волохаті носороги та шаблезубі тигри! Чому на кожному Місці Сили є зооморфні камені та камені в вигляді жінки? Можливо це свого роду код, який наші предки залишили нам. От тільки ми не знаємо, як його прочитати”, – відмічає автор Гуцулендії.

Читайте також  Рятувальники попередили про сходження лавин в Карпатах

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело