Міна уповільненої дії: ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати

Міна уповільненої дії: ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати


Звичне явище в нашому житті – розігрівати «вчорашні» продукти. Кожен робить це по-своєму, розігріває на сковороді або в мікрохвильовій печі, але мета одна – продовжити їм життя. Але, як виявилося, розігріті продукти можуть стати міною сповільненої дії для нашого організму.

ТОП-5 продуктів, які не можна розігрівати
Буряк
Буряк при розігріванні повністю втрачає всі свої корисні властивості і перетворюється абсолютно даремний продукт, який нічого не дає нашому організму.


М’ясо
Ще одна група розігрітих продуктів, які нічого не приносять людині, крім шкоди – м’ясні страви. По-перше, м’ясо при розігріванні втрачає багато своїх смакових якостей. По-друге, при підігріві м’яса розщеплюються легкозасвоювані білки, які воно містить. Через це воно стає не корисним. Однак і це ще не все: цей розігрітий продукт перетворюється в джерело канцерогенів, які поступово накопичуються в організмі.


Гриби
Те ж саме стосується і грибів, які в розігрітому вигляді втрачають що входять до їх складу білки і замість цього стають вмістилищем канцерогенів.

Яйця

Чимало канцерогенів утворюється при розігріванні вже зварених яєць або яєчного омлету. Корисні мікроелементи, які містяться в цих свіжоприготованих стравах, під впливом нагрівання розщеплюються, а ось концентрація різних токсинів і канцерогенів різко зростає.


Картопля
Як виявилося, не варто розігрівати і картопля – блюдо, яке, мабуть, найбільш часто піддається підігріву. Їжа, до складу якої входить картопля, при розігріванні стає шкідливою. В першу чергу – через розпад крохмалю, що міститься в картоплі.

Читайте також  Сьогодні в Україні буде спека

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело