Щотижня Україна втрачає на війні героїв, а влада називає це “поодинокими випадками” – Геращенко

Щотижня Україна втрачає на війні героїв, а влада називає це “поодинокими випадками” – Геращенко

Внаслідок так званого “розведення військ” на лінії зіткнення знову утворилася сіра зона, куди безперешкодно заходять диверсійно-розвідувальні групи ворога і встановлюють вибухові пристрої.

Про це у Facebook написала співголова фракції “Європейська Солідарність”, Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях (2014—2019) Ірина Геращенко.

“ДРГ встановлюють закладки і міни, й ми нерідко несемо втрати саме в місцях розведення. Українська Армія заплатила надто високу ціну, аби ліквідувати так звані сірі зони, крок за кроком звільнюючи нашу землю”, – зазначає співголова фракції.

“За часів президенства Зеленського ми тільки відходили вглиб. Сьогодні знову втрати на фронті. Пишуть, що в одного загиблого воїна тільки вчора народився син. Це неможливо спокійно сприймати”, – пише Геращенко.

“Придворні писаки знову напишуть, що ніякого зриву перемир’я немає і мова йде про поодинокі порушення, що все ок? Щотижня Україна втрачає героїв. І це найбільший цинізм – називати їхні смерті “поодинокими випадками” тільки тому, що їх вбили зі стрілецької зброї чи мінами, а не “Градами”, – наголосила депутатка.

На її переконання, нинішня влада всі ці тижні і місяці фактично виправдовувала вбивства, “заколисуючи світ заявами, що на Донбасі все добре, замість кричати про кожне порушення тиші, кожного загиблого і пораненого, змушуючи Росію відповідати”.

“Вічная пам’ять загиблим Героям. РФ і контрольовані нею бойовики мають відповісти за всі свої злочини”, – написала Геращенко.

Нагадаємо, 6 лютого, бойовики на Донбасі десять разів обстріляли позиції ЗСУ, внаслідок чого поранили двох українських військових.

Крім того, 5 лютого бойовики на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню.

Читайте також  Янукович повертається з шикoм: Межигір’я знову стає його резиденцією

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело