Медсестрам в школах зарплати підвищать на 20%, але тимчасово, – Шмигаль

З січня 2021 року і до кінця карантину в Україні введуть надбавку до зарплати в розмірі 20% для медичних сестер в школах.

Про це на засіданні Кабміну 3 лютого заявив прем’єрміністр Денис Шмигаль. Виступ політика транслювався на офіційній сторінці відомства в YouTube. “Надбавка буде діяти до скасування карантину. Освітні установи – місця непростої роботи в період пандемії. Кабмін також підвищив зарплати вчителям майже на 20%, тому можу сказати, що підвищення зарплат медиків і вчителів залишається базовим завданням для нашого уряду”, – сказав глава Кабміну.

В Україні після реформи тисячі медиків отримали “голі оклади” розміром приблизно з мінімальну зарплату. Обіцяні надбавки за коронавірус платять тільки за хвилини, проведені безпосередньо з пацієнтом. Через низькі зарплати висококваліфіковані лікарі змушені бігти за кордон або шукати роботу поза державної системи охорони здоров’я.

Раніше медсестра Центральної райлікарні Києво-Святошинського району Ніна Козловська заявила, що за місяць отримала зарплату в розмірі 4200 грн. При цьому вона має 26 років стажу.

В Україні після реформи тисячі медиків отримали “голі оклади” розміром приблизно з мінімальну зарплату. Обіцяні надбавки за коронавірус платять тільки за хвилини, проведені безпосередньо з пацієнтом, а через низькі зарплати висококваліфіковані лікарі змушені тікати за кордон або шукати роботу поза державною системою охорони здоров’я.

Читайте також  Шмигаль: новому міністру охорони здоров'я поставлять жорсткі дедлайни

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело