“Нафтогаз“ впровадив можливість розрахунків за газ через Viber і Telegram

Компанія “Нафтогаз” подбала про те, щоб її клієнти могли оплачувати спожитий газ через Viber або Telegram. За допомогою чат-бота, створеного компанією в допомогу своїм клієнтам, зробити це можна буде в кілька кліків. Детальна інструкція процесу оплати за газ опублікована у Facebook-акаунті “Нафтогаз України”.

Алгоритм оплати за газ за допомогою чат-бота
Потрібно зайти в Viber або Telegram і ввести в рядок пошуку GASUA. Знайти чат-бот “Нафтогазу” нескладно: його можна впізнати по логотипу, який представляє собою чорно-блакитний вогник. Можна також перейти в чат-бот іншим способом – відсканувавши QR-код на сайті “Нафтогазу”. Для цього потрібно на сайті gas.ua натиснути на жовтий значок із повідомленням в нижньому правому куті.
Далі потрібно натиснути кнопку головного меню, розташовану внизу екрану і вибрати опцію “Фінансові питання”. Слідом за цим обираємо пункт “Нарахування” і вводимо номер особового рахунку або EIC-код. При цьому, якщо ви вже не вперше при оплаті за газ користуєтеся чат-ботом, то він автоматично запропонує вам номер вашого рахунку.
Потім натискаємо кнопку “Стан рахунку” і слідом за цим кнопку “Оплата”. При цьому, якщо ви хочете сплатити іншу суму, а не ту, яка вказана в стані рахунку, то для цього потрібно після кнопки “Оплата” скористатися опцією “Вказати іншу суму” і ввести ту суму, яку ви готові віддати в якості оплати за газ.
Чат-бот пропонує кілька платіжних систем для оплати: LiqPay, Portmone, EasyPay. Можна обрати будь-яку з них, яка найбільш для вас прийнятна.

Крім того, за допомогою чат-бота можна виконати й інші операції. Наприклад, скачати і зберегти в смартфоні рахунок, уточнити деталі по нарахуванню, завантажити довідку про наявність або відсутність заборгованості, отримати акт звірки, завантажити договір про реструктуризацію, довідку про наявні пільги чи субсидії, а також інші відомості, що стосуються користування газом та оплати за газ.

Читайте також  "Двоє діток ніколи не побачать тата...": тернопільські рятувальники повідомили про загибель колеги на війні (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело