МОЗ роз’яснило, які саме заборони на торгівлю будуть діять з 8 січня

Міністерство охорони здоров’я роз’яснило якими саме товарами можна буде торгувати з 8 січня по 25 січня, під час дії жорсткого карантину. Про це сьогодні 5 січня, на щоденному брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Згідно постанови КМУ №1236, яка регулює обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені в період з 00 годин 00 хвилин 8 січня 2021 р. до 00 годин 00 хвилин 25 січня 2021 р., на території України буде дозволена торгівля виключно товарами, що належать до продуктів харчування, на торговельних площах, не менш ніж 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин”, – повідомили у медичному відомстві.

Також у МОЗ уточнюють, що інформація, яка вчора появилась у пресі щодо заборони торгівлі лікарськими засобами, ветеринарними препаратами, пресою та кормами для тварин, є недостовірною.

Нагадуємо, МОЗ хоче ввести жорсткий карантин на 3 тижні з початку січня, у відомстві попередньо презентувало перелік обмежень, які будуть діяти під час майбутнього локдауну.

Читайте також  Епідеміолог пояснила, чи потрібне третє щеплення від коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело