Степанов розповів, хто в Україні першим отримає щеплення китайською вакциною, і обговорив постачання препарату з AstraZeneca

В Україні першими щеплення китайською вакциною від коронавірусу “Коронавак” виробництва компанії Sinovac Biotech отримають лікарі, які працюють із хворими на COVID-19, українці, які живуть у спеціалізованих закладів типу будинків для літніх людей, і ті, хто бере участь в Операції Об’єднаних сил.

Максим Степанов

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у етері “Україна 24”. Перші 700 тис. доз із запланованих 1,9 млн ми отримаємо протягом 30 календарних днів після реєстрації препарату або в країні-виробнику, або деяких інших.

За словами урядовця, існує певний перелік таких, зокрема: США, ЄС, Бразилія, Туреччина тощо.

“7 січня має бути надано результати клінічних досліджень у Бразилії. Після цього, думаю, буде відповідна реєстрація. У лютому ми розраховуємо вже отримати ці 700 тис. доз”, – сказав він.

Міністр уточнив, що переговори з іншими виробниками щодо постачання вакцини також ведуться.

“Зі всіма провідними компаніями ми ведемо перемовини з літа. Основний елемент, який обговорюємо, – це терміни постачання”, – сказав він.

Степанов упевнений, що результати стануть відомі вже найближчими тижнями.

Також міністр повідомив у Facebook, що Україна обговорила умови постачання вакцини проти COVID-19 і з компанією AstraZeneca. Степанов провів переговори з виконавчим директором із міжнародних і урядових питань компанії Алеком ван Ґелдером.

Сторони обговорили передконтрактні умови, а також терміни й логістику постачання препарату до України.

Глава МОЗ наголосив, що держава повністю готова до прийому вакцин і вже розроблено план вакцинації населення.

Ван Ґелдер наголосив на готовності до активної співпраці з Україною.

“Ми будемо відпрацьовувати варіанти постачання вакцин до України в найближчі терміни”, – сказав представник AstraZeneca.

МОЗ провів переговори з AstraZeneca

Читайте також  Циклон несе снігопади та похолодання в Україну. Синоптик попередила про негоду до Вербної неділі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело