Медики назвали ще один головний симптом коронавірусу: зустрічається у більшої половини хворих, не прогавте

Вчені з Ісландії виявили ще один симптом підступної коронавірусної інфекції covid-19, який спостерігався у більшості пацієнтів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню авторитетного британського видання “British Medical Journal”.

Йдеться про міалгії — больових відчуттях в м’язах, сухожиллях, зв’язках, м’яких сполучних тканинах, кістках і органах. За результатами досліджень вчених, міалгія спостерігається у 55% пацієнтів.

У числі найпоширеніших симптомів виявилися також головний біль – у 51% пацієнтів, і кашель – у 49%. У пацієнтів з легкою формою COVID – 19 найпоширенішими ознаками захворювання є головний біль, втрата нюху і закладеність носа.

Варто також нагадати нашим читачам, що український психолог Ганна Федосова пояснила, як мозок переживає коронавірусну хворобу, і чому апатія і страх можуть виникнути через кілька місяців після одужання. За словами психолога, вірус може порушувати роботу нейроімунних клітин, які насичують мозок енергією, а в довгостроковій перспективі навіть привести до розвитку деменції.

Після перенесеної коронавірусної хвороби люди можуть ще якийсь час відчувати її психологічні наслідки, такі як панічні атаки, розлади сну і пам’яті.

Що стосується довгострокових наслідків коронавірусу, то їх важко передбачити, пояснює психолог. Серед ефектів тривалої коронавірусної хвороби – слабкість, втома, ослаблення когнітивних функцій, відчуття безнадії, тривоги, виснаження.

Читайте також  Названо найсприятливіше для поширення COVID-19 місце

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело