Дружину священника з Covid-19, та їх немовля – в критичному стані, в лікарні, отець просить допомоги

У вкрай критичному стані, перебуває 37-річна дружина львівського священника з УКУ, о. Петра Терлецького Катерина, в якої через Covid-19 уражені легені на більше 90%, та їх новонароджена дівчинка Даринка.

Про це повідомляє “Твоє місто” з посиланням на зав. відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої допомоги Наталія Матолінець.

Як повідомила медик, що дружина отця, Катерина захворіла на Covid-19 ще 14 листопада. Жінка тиждень перебувала на лікуванні вдома, однак коли її стан погіршився, її госпіталізували у медичний заклад. Починаючи з 20 листопада жінка лежала у львівському міському пологовому будинку №1, що на вул. Мечникова. Від суботи її перевели у лікарню швидкої допомоги.

«У суботу стан жінки, для якої це шоста вагітність, ускладнився, почали наростати ознаки дихальної недостатності. Через ризики для життя, тотальне ураження легень, яке показала комп’ютерна томографія, а ще тяжкий респіраторний дистрес легень, тромболія легень та самі показники крові, які свідчили про нестачу кисню, лікарі прийняли рішення зробити кесаревий розтин. На 27 тижні вагітності її прокесерили. Стан критичний в обох, лікарі боряться за їх життя», – розповідає Наталія Матолінець.

Медик також повідомила, що дівчинка народилася з вагою 1 230 грам. Дитину відразу реанімобілем перевезли в реанімацію львівської обласної лікарні. КТ показало, що легені Катерини Терлецької уражені на більш як 90%.

«У жінки тотальне ураження легень з обох сторін. Хоч після операції її стан відносно стабілізувався, а показники зрівнилися, стан залишається критичним. Вона знаходиться на штучній вентиляції легень», – повідомляє Наталія Матолінець.

У медзакладі також наголошують, що лікарня та саме відділення анестезіології та інтенсивної терапії, де лікують жінку, забезпечені всім необхідним. Пацієнтка для лікування не купує нічого, крім спецхарчування та предметів догляду.

Читайте також  “Я вагітна, і у мене – коронавірус!”: Звернення жінки “підірвало” Мережу. Неможливо стримати сльози

Отець Петро повідомляє, що на разі родина не потребує фінансової допомоги.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело