“Просила цього мужлана зупинитись. Плакала і благала…” – появилися шокуючі подробиці про відомого фотографа-гвалтівника

“Просила цього мужлана зупинитись. Плакала і благала…” – появилися шокуючі подробиці про відомого фотографа-гвалтівника

Відомий український фотограф Олександр Ктиторчук звинувачується у цілому ряді згвалтувань неповнолітніх дівчат. Суд вже йому обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців перебування під вартою.

Жертв фотографа є багато, але публічно розказувати про ці події мало хто наважується. Адже згадувати про це є психологічно важко.

Все ж одна з дівчат насмілилася і розповіла шокуючі деталі, про те як цей фотограф заманив її до себе і згвалтував. Дівчині на той час було тільки 17 років.

Про аморальні дії фотографа дівчина, яка звати Світлана Коваль розповіла на своїй сторінці у фейсбуці, передає “Це моя Україна”.

Так, за словами дівчини, коли вона потрапила до студії Ктиторчука, їй було 17 років. Світлана займалася модельним бізнесом і під час одного з конкурсів у модельній школі, познайомилася з Ктиторчуком. Тоді ж фотограф запросив дівчину до своєї студії зробити ще декілька фото, оскільки модель йому дуже сподобалась.
“Вірила в його щирість і у власну красу. А щоб потурбуватись про свою безпеку, пішла на фотосесію із сестрою і її подругою. Щоправда, їх не пустили в середину студії, і вони лишились чекати на вулиці. У фотографа і студія, і його квартира – це одне приміщення, і він використовує обидва простори для фотосесій. Пам’ятаю, як спостерігала чиюсь фотосесію в студії, як чекала на свою чергу. Пам’ятаю, як дивилась, як він вмовив дівчину фотографуватись без бюстгальтера, як вона швидко погодилась, чи, скоріше, не дала відсічу, як він “легким рухом руки” зняв з неї її мереживо і надихав “почуватись вільною”. Я засуджувала це дійство і думала, що сама на таке ніколи не погоджуся” – пише Світлана.
Коли вони почали фотографуватися, ніщо не віщувало біди, аж поки Ктиторчук не став вмовляти дівчину зняти кофту та верх від спіднього. Дівчина відповіла, що голою позувати не хоче. Та фотограф почав маніпулювати і тиснути на дівчину.
“Ці трюки таки подіяли.. і що пам’ятаю наступне – як я вже сиджу на сходах гола. Страшно соромлюсь. Не того, що я негарна, а того, що чужі очі дивляться на мої інтимні місця. Виставляючи кожен пальчик, нахил голови чи положення коліна, він торкається мене, буцім це потрібно для вдалого фото. В моїй душі відчай, вразливість, заціпеніння, приниження, вина, безпорадність, неприязнь.. Знову якийсь фрагмент випав зі спогадів… Пам’ятаю, як він вчив мене життя, кажучи: “щоб зробити чоловіків щасливими – краще мені прибрати волосся зі своєї інтимної зони” (еге ж, я сюди саме за такими порадами прийшла).. А далі пригадую, як він вже проник в мене своїм пальцем. При чому я не те, що не давала згоди, це сталось так раптово, що я й не зчулася, що відбувається” – додає дівчина.
За словами дівчини, після цього фотограф хотів торкатися її грудей. Світлана намагалася відсторонитись, на що Ктиторчук сказав: “Як вже впустила всередину, то чого ж не даєш груди?”. Після цього, пригадує Світлана, фотограф “Сили були нерівні, тож скоро ми опинились в його ліжку. В цей момент я шалено молилась. Благала Бога зробити чудо і захистити мене. Просила і цього мужлана зупинитись. Разів сто промовила “Будь ласка, не треба!”. Плакала і благала. Він поклав мене на бік, і сам ліг обличчям до мене. Пам’ятаю, з жахом відчула, як його пеніс торкається мого тремтячого тіла. Думаю: “От і все, порятунку не буде, він зараз скривдить мене, а потім, може, ще й вб’є”. Аж раптом він завмер. Зупинився. Відпустив свої руки, які міцно мене стискали за плечі. Ліг на спину. Сказав якось здивовано: “Такого в мене ще не було, щоб я не закінчив”. А я вистрибнула з ліжка і побігла вниз по сходах, розуміючи, що Бог дійсно створив для мене чудо, Він його зупинив”

Читайте також  На Франківщині 13-річну дівчинку розбещував «коханий» її матері

“Дуже запам’ятала момент виходу з квартири. Мене засліпило яскраве світло, і я відчувала свободу, хотіла дихати на повні груди і кричати від щастя, що я вийшла живою і “неушкодженою” (так я думала тоді), та ще й з фотографіями. Було шкода, що я не отримала омріяну світлину з Інтерівського конкурсу, але раділа, що ЖИВА!! Їхала на зустріч із подругою, і не могла дочекатись. Виходила з метро і відчувала, як все тіло, ніби не моє, тремтить і тримається купи з останніх сил, поки я на людях, поки маю ще трішки протриматись і зробити ще кілька кроків, після яких нарешті можна буде впасти в її обійми і розплакатись про те, що пережила..
Вже тепер я розумію, що це було насильство неповнолітньої, що сексуальне насильство може бути і без дотиків, а коли, наприклад тебе роздягають і витріщаються на твої інтимні зони. І що “спроба зґвалтування” це також насильство. Зараз пишу дипломне дослідження на магістратурі з психології на тему сексуального насильства, і от наштовхнулась на визначення зґвалтування. Виявляється, що в статті 152 Кримінального кодексу України чітко написано, що це “вчинення дій сексуального характеру, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло іншої особи з використанням геніталій або БУДЬ-ЯКОГО ІНШОГО ПРЕДМЕТА, без добровільної згоди потерпілої особи”. Тобто те, що зі мною сталося – це було не лише насильство, але й найтяжча його форма – зґвалтування! А мені знадобилось багато років, щоб про це дізнатись..”

Олександр Ктиторчук відомий зірковий фотограф, який спеціалізується на жанрі “ню”. У його об’єктиві, свого часу, позували Лілія Подкопаєва, Влад Яма, Світлана Лобода, Надія Мейхер, Наталія Могилевська.

Читайте також  Чотири роки знущань! Батько регулярно гвалтував доньку, а мати…

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело