Угорщина тимчасово припинила пропускати Укарїнців за кордон

Починаючи з 23 листопада Угорщина припинила пропускати Українців по біометричних паспортах. Також не пропускають на польських візах.

Як зазначається на сторінці Фесбук перевізника Lubjano від 23.11 транзит через Угорщину можливий лише при наявності ВНЖ країни ЄС, візи країни ЄС, крім польської, та громадянам ЄС. Для власників біопаспортів без віз виїзд з України тимчасово припиняється.

Як повідомляють джерела, Угорські митники з ранку 23 листопада почали більш прискіпливо перевіряти документи українців, які їхали на територію ЄС через Угорщину. Ситуація наразі на кордоні є незмінною.

Згідно з Урядовим розпорядженням Угорщини №432/2020 (ІХ.18) від 21 вересня 2020 року в’їзд іноземних громадян на територію Угорщини є забороненим.

Територію країни перетинати можна лише по транзитних коридорах визначених угорською поліцією протягом не більше як 24 год, Перетинати кордон можуть іноземні громадяни, які підтверджують, що цільова країна дозволяє їм в’їзд на свою територію.

Рішення щодо відмови особі у в’їзді, чи транзиті належить виключно до компетенції працівника прикордонної служби та не підлягає оскарженню.

Читайте також  Відсьогодні кордони на в'їзд іноземцям закриті до кінця вересня

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело