Лікар наочно показав шкоду антибіотиків для легень на початковій стадії COVID-19

Людям із коронавірусом COVID-19 категорично не можна вживати противірусні препарати та антибіотики без показань. Адже така комбінація провокує виникнення серйозних ускладнень із легенями.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський. Для підтвердження своїх слів він оприлюднив знімок легень пацієнта та уточнив, що той із першого дня хвороби приймав гропринозин та чотири різновиди антибіотиків.

“На 10 день хвороби така картина. Хтось ще вірить, що антибіотики діють на вірус? Як ще довести, що призначення противірусних категорично заборонено? Що антибіотики шкідливі на ранніх термінах та без показань?! На цьому знімку ми бачимо масивний набряк легень”, – написав медик.

За словами Дубровського, цей набряк спричинює неконтрольована гіперімунна відповідь організму на проникнення COVID-19 у легені. А противірусні та антибіотики на ранніх термінах посилюють цю імунну відповідь. Саме тому вони заборонені.

Читайте також  Мріяла лише раз почути, як її син каже слово “мама”: 30-річний китаєць виглядає, як 2-річна дитина (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело