Карантин в Україні посилять

Рішення про посилення карантину в Україні і введення варіанту “вихідного дня” для стримання поширення епідемії коронавірусу українська влада прийме найближчими днями.

Про це OBOZREVATEL розповіло джерело в уряді. За його словами, з п’ятниці по понеділок закриють всі розважальні заклади, ресторани та кафи, бізнес до такого заходу поставився з розумінням.

“Посиленню карантину бути, ми чекали виборів. Розважальні заклади, ресторани і кафе, можуть закрити з п’ятниці по понеділок. Рішення фіналізують в найближчі дні. Бізнес поставився з розумінням. Без цього вихідні прожити можна”, – відзначило джерело.

За його словами, якщо ж ці заходи не допоможуть – посилення карантину триватиме далі. Завдання – будь-яким способом скоротити кількість інфікованих.

“Такими темпами як зараз до ситуації, коли потрібно вибирати, кого рятувати, залишилося 4-5 тижнів. Коли лікарні перестануть приймати, реакція суспільства буде набагато гіршою”, – підсумувало джерело.

Нагадаємо, що в Україні надалі продовжується зростання захворюваності. За останню добу зафіксовано черговий рекорд – 9 524 випадків і 199 смертей. Запровадження комендантської години поки не розглядається, тому що для цього потрібно ввести надзвичайний стан. Таке рішення вводиться за рішенням РНБО указом президента і Верховною Радою.

Читайте також  Пир во время чумы: "Слуги народу" в карантин відриваються під "Чорний бумер" (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело