Хворого на коронавірус закарпатця “закатали” у швидкій до смерті: “У лікарнях місць немає”

Закарпатська обласна державна адміністрація звинуватила міську владу Ужгорода в саботажі карантину, що призвело до смерті щонайменше одного пацієнта з коронавірусом.

 

 

За даними обласної влади, через невиконання рішень державної та регіональної комісій ТЕБ та НС Ужгород потрапив до червоної зони карантину.

“Міська влада Ужгорода регулярно не виконує рішення державної та регіональної комісій з питань техногенно-екологічної небезпеки та надзвичайних ситуацій, чим призвела потрапляння обласного центру до червоного рівня епіднебезпеки.

Наразі лікарні Ужгорода заповнені на 100% і важких хворих змушені направляти в інші райони області”, — заявили в ОДА.

В Закарпатській ОДА наголосили, що міська влада Ужгорода не виконала жодного рішення щодо збільшення ліжкового фонду на 50% та перепрофілювання під COVID-госпіталь Центральної міської клінічної лікарні.

“У суботу, під час транспортування мешканця Ужгорода до Виноградівської районної лікарні, через не виділення додаткових ліжок в Ужгороді, хворий, на жаль, помер”, – заявили в ОДА.

Закарпатська ОДА офіційно звернулася до прокуратури області з вимогою провести розслідування в частині визначення відповідальних за смерть містянина.

Читайте також  “Екстрена допомога і пологи і…”: Супрун розповіла, за які медпослуги платитиме держава

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело