В Європі посилять обмеження: що вирішили на екстреному саміті ЄС

На екстреному саміті лідерів країн ЄС, який пройшов у форматі відеоконференції та був присвячений боротьбі з пандемією Covid-19 прийняли рішення про введення “нових і дуже тривалих санітарних заходів”.

В ЄС вважають, що європейськими лідерами були прийняті поспішні рішення, які призвели до невтішної ситуації зараз. Зокрема, мова йде про скасування санітарних заходів влітку, стрімке зростання кількості хворих, перевантаження лікарень і всього сектора охорони здоров’я.

Крім того, відзначається надто низький рівень взаємодії між державами Євросоюзу по боротьбі з пандемією. Про це передає Телеграм-канал Пул №3.

Головні підсумки і рішення екстреного саміту Євросоюзу щодо коронавірусу:
В ЄС поквапилися зі скасуванням жорстких санітарних заходів влітку, що і стало однією з причин такої інтенсивної другої хвилі пандемії в Європі.
По всьому Євросоюзу щоденне число нових випадків хвороби в кілька разів перевищує пікові весняні показники. Число смертей швидко зростає разом зі збільшенням захворюваності.
Необхідне обмеження необов’язкових переміщень громадян європейських країн.
Потрібні загальноєвропейські заходи з тестування хворих і розробки стратегії вакцинації.
Лікарні і весь сектор охорони здоров’я піддається перевантаженню.
Необхідно розробити загальноєвропейські правила дотримання карантину для безсимптомних носіїв захворювання та для осіб, які мали контакти із зараженими.
Дуже низький рівень взаємодії між державами Євросоюзу по боротьбі з пандемією.
Мобільні додатки для відстеження контактів з інфікованими людьми працюють неефективно – на 446 млн громадян Євросоюзу лише 52 млн завантажень.
Також Урсула фон дер Ляйен підкреслила, що 100-відсоткова ефективність вакцин неможлива: “Перші вакцини матимуть ефективність 80-70%, можливо менше, і це буде вже хорошим результатом”.

Читайте також  У Туреччині видали головну священну книгу мусульман українською

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело