Зайцева за крок від свободи, прокуратура і рідні б’ють на сполох

З кожним разом судові слухання перетворюються на тортури для тих, хто втратив близьких під час ДТП.

Кілька днів тому під час чергового слухання у справі кривавої ДТП у Харкові, в ході засідання адвокати підозрюваних Олени Зайцевої та Геннадія Дронова виступили із клопотанням про проведення додаткових експертиз, посилаючись на “неповноту” попередніх.

З цієї причини багато хто вважає, що так затягується час слідства з метою виправдати підзахисних.

В Київському районному суді Харкова 9 жовтня правозахисники просили повторно вивчити обставини ДТП і провести низку експертиз.

Сам Дронов заявив, що у справі, на його думку, багато прогалин і суперечностей – приміром, експерти досі не встановили швидкість автомобіля Lexus, а ось адвокати Зайцевої ще раз нагадали про незадовільний стан здоров’я дівчини і також попросили повторно вивчити обставини аварії.

Згодом підозрювану забрала швидка із зали суду, їй стало зле.

Звістка про те, що під час слухання справи у вівторок, 9 жовтня, Зайцеву прямо із залу суду забрала машина швидкої допомоги, сколихнула соціальні мережі.

Користувачі запідозрили, що Зайцева хоче повторити улюблену схему українських чиновників і прикидається хворою, щоб уникнути покарання.

“Цей цирковий номер показує кожен в суді”, “Черговий відпрацьований сценарій. Скоро будуть проситися на лікування за кордон”, “Брехня, зроблять хворобу серця і дадуть умовно, як невиліковно хворій”, “Косить”, “Тварина, вбила стільки людей, а зараз їй бачите-погано”, – пишуть в мережі.

За словами представника прокуратури Харківської області Віти Дубовик, на даний час суд не встиг розглянути згадане клопотання. Тому стороні обвинувачення довелося попросити додатковий час для ознайомлення із фактами і сформулювати власну позицію.

Навіть правоохоронці натякають: експертизи протягом одного дня не робляться, тому прохання адвокатів можуть бути черговою лазівкою для їх підзахисних.

Читайте також  П’яним збив у Рівному двох дітей: підприємця відправили за грати під сльози матері

Родичі жертв ДТП не пропускають жодного засідання, хоча морально це стає з кожним разом все важче, вони впевнені – справу затягують, аби Зайцева могла уникнути покарання.

“Кожен раз все гірше і гірше. Людмила Василівна (мама і бабуся загиблих Алли і Анастасії Сокіл) Ще два місяці тому спілкувалася з журналістами, а зараз агресивно дуже налаштована. Їй дуже важко слухати…”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -