Уряд доручив Нацполіції полювати за євробляхерами: деталі постанови

Кабмін дав завдання Національній поліції України виявляти нерозмитненні автомобілі з єврономерами.

Про це пише Цензор.Нет із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Йдеться про відстежування “євробляхерів”, які під час ввезення на митну територію України не встигли зареєструвати машину протягом наступних 30 днів.

“Кабінет міністрів України ухвалив проєкт постанови “Про внесення змін до положення про Національну поліцію”, яким пропонує доповнити його завданнями: після виявлення незареєстрованих громадянами України у встановлені законодавством терміни транспортних засобів, ввезених на митну територію України на строк понад 30 діб; щодо вжиття заходів для виявлення випадків неправомірного керування транспортними засобами, щодо яких порушено окремі обмеження, встановлені Митним кодексом; щодо вжиття заходів до виявлення неправомірного розукомплектування таких транспортних засобів”, – зазначає представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.

Варто зазначити, що “євробляхери” все ще сподіваються на ухвалення законопроєкту щодо доступного розмитнення, який й досі перебуває на розгляді у Верховній Раді.

Зараз ставки розмитнення складені таким чином, що легалізація вживаного автомобіля у деяких випадках сягає 250-650% від його митної вартості.

Читайте також  Українців покарають за зміни у квартирах: штрафи сягають 170 тисяч гривень...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело