В Україні можуть скасувати переведення годинників: що відомо

Переведення годинників в Україні можуть скасувати. Такий проект у Верховній Раді зареєстрував заступник голови Парламенту Руслан Стефанчук.

Про це парламентарій розповів на своїй сторінці в Facebook. Стефанчук зазначив, що законопроект проходить під номером 4201 і зареєстрований 9 жовтня. Тим не менш текст нормативного акта на сторінці ВР поки що відсутній.

Йдеться про законопроєкт “Про обчислення часу в Україні”. В ньому пропонується закріпити на території країни єдиний київський час, і в подальшому повністю відмовитися від такої практики.

Політик зазначив, що такий перехід восени і навесні негативно впливає на здоров’я українців.

“Прийняття закону буде забезпечувати стабільний природний цикл життєдіяльності людини, сприяти поліпшенню стану здоров’я і підвищення працездатності населення”, – підкреслив політик.

Такий законопроект, на думку Стефанчука, спрямований на протидію агресії з боку РФ. Адже на окупованих територіях встановлено час держави-агресора.

Крім того, відмова від переведення годинників може сприяти прагненню України до євроінтеграції. Адже 84% жителів ЄС проголосували за скасування зонування по часу, що і підтримав Європарламент.

Читайте також  Польща вирішила вийти з карантину: що потрібно врахувати Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело