Мама Кузьми – про боротьбу за шедеври сина: заліз в кредити і витратив на пісні $180 тис

Мама легендарного українського музиканта Кузьми Скрябіна (Андрія Кузьменка) – Ольга Михайлівна – заявила, що засновник Moon Records Андрій Пасічник підбурює колишній склад гурту “Скрябін” претендувати на “колективну творчість”. Тепер музиканти хочуть розділити 60 пісень, написаних до 2003 року, аргументуючи тим, що всі вони мають рівні права.

Мама Кузьми – про боротьбу за шедеври сина: заліз в кредити і витратив на пісні $180 тис. Ексклюзив
У коментарі для OBOZREVATEL Ольга Кузьменко зазначила, що після смерті Кузьми учасників гурту запитували про те, хто і на що претендує, проте ніхто так і не відповів. Нещодавно Андрій Пасічник знову перепитав у музикантів, чи будуть вони визначати, хто і що написав, а потім запропонував їм “претендувати на пісні, оскільки у них колективна творчість”.

За словами мами Скрябіна, за роботу в студіях, поїздки, виступи та інші витрати колективу платив в основному її син.

Якщо всі рівні, то чому за час, проведений в студіях, платив тільки Кузьма?” – питає мама музиканта.

Перші роки, коли музиканти тільки починали грати, вони ходили по різних студіях, які оплачував їхній фронтмен. В ті часи година роботи в студії коштувала $100$, а для запису однієї пісні потрібно було 28-30 годин.

“І ось простий розрахунок: 28-30 годин в студії обходилися Кузьмі $3000. Вони ж претендують на всі 60 пісень, які були написані, а це $180 тисяч”, – сказала Ольга Михайлівна.

Згодом музиканти зрозуміли, що потрібно облаштувати свою студію. Батьки Кузьми Скрябіна вирішили вкласти в неї $10 тис. доларів.

“Андрій з батьком поїхали в магазин музичних інструментів в Києві і зробили перший великий внесок. Після цього магазин відкрив кредит й Кузьма підібрав технічне оснащення для студії. Кредит виплачував зі своїх невеликих гонорарів”, – розповіла Ольга Михайлівна.

Читайте також  “Вже навіть закрив можливість коментувати його пости”: у мережі бурхливо обговорюють зраду чоловіка Ані Лорак

Вона зазначила, що жоден з учасників гурту не вкладав гроші в апаратуру, студію або не оплачував кредит.

Ніхто і ніколи з них не платив, а тепер вимагають рівноправних 60 пісень! Хочеться запитати, а на чому ж ви записували авторські шедеври? Андрій записував все на особистій студії. Платіть,”колективні творці”, нам борг за користування нашою студією, а потім поговоримо про рівність у всьому”, – підсумувала Ольга Кузьменко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело