“Вже з 1 жовтня”: в Україні зростуть тарифи на комуналку, за що доведеться платити більше

Українців попередили, що з 1 жовтня зростуть тарифи на деякі комунальні послуги. Причиною цьому є підвищення вартості витратних матеріалів та зростання заробітних плат праціників цих установ.

Впршу чергу варто зазначити, що зросте вартість електроенергії. Так, ціна за перші 100 кВт/год електроенергії для населення підніметься практично в два рази. Зросте вартість і холодної ходи. Очікується підняття на 22% авартості холодної води.

Про це пише Час Пік з посиланням на інформацію Міненерго.

Згідно з Меморандумом України і МВФ, нові тарифи вже повинні були бути передані місцевій владі на узгодження.

«Вже з першого жовтня має піднятися і ціна на перші 100 кВт/год електроенергії для населення. Вона була незмінною з 2017 року. Практично в два рази–з 0,9 грн до 1,68 грн. Такі плани були оприлюднені ще в презентації Меморандуму про скорочення «зеленого « тарифу», – зазначається в повідомленні.

Також, з жовтня місяця планується підняти тарифи на холодну воду. Розмір підвищення складе 22%.

Як повідомляють в НКРЕКП, причиною підвищення тарифів є зростання заробітних плат співробітників, а також підвищення вартості витратних матеріалів.

Варто зазначити що і «Нафтогаз» підняв оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії, яким він постачає ресурс у рамках ПСО, до 5183 грн за кубометр (із врахуванням ПДВ), що на 45% вище від ціни попереднього місяця.

Здорожчання газу для виробників тепла, які до 1 травня 2021 року зобов’язані купувати газ виключно у «Нафтогазу», гарантовано призведе до підвищення тарифів на опалення і гарячу воду. За прогнозами експертів, це тільки перші «квіточки», що готує підприємство, яке прагне вирішити свої фінансові проблеми за рахунок споживачів.

Читайте також  "Повзучий наступ": військові підійшли до Дебальцевого й взяли у півкільце Горлівку та Докучаєвськ - ЗМІ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело