Кому з українців відмовлять у наданні субсидії: пояснення Мінсоцполітики

В Україні в середньому рівень оплати житлово-комунальних послуг одержувачами субсидій складає майже 98%, тоді як в цілому по країні цей показник в окремі періоди може становити 87-88%.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі одного з українських телеканалів, йдеться у повідомленні пресслужби Мінсоцполітики у Фейсбук.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі одного з українських телеканалів, йдеться у повідомленні пресслужби Мінсоцполітики у Фейсбук.

За словами Віталій Музиченка субсидію можна отримати навіть у випадку наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, простроченої понад три місяці. У цьому випадку потрібно укласти договір про реструктуризацію цієї заборгованості з надавачами комунальних послуг, перед якими існує борг.

Крім того, він наголосив, що використання коштів платників податків має бути адресним і всі домогосподарства, які дійсно потребують субсидій, будуть їх отримувати.

Заступник Міністра соціальної політики України також назвав найчастіші причини відмови у призначенні субсидій. Зокрема, це:

наявність депозитів понад 100 тис. грн;
2-3 і більше житлових приміщень у власності;
наявність працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють і не перебувають на обліку у центрі зайнятості.
“Близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися цього року, не пройшли верифікацію. Але це не означає, що вони втратили право на субсидію, адже ситуація може змінюватись. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж незайнята раніше людина працевлаштувалась”, – зауважив Віталій Музиченко.

Читайте також  Перехід на літній час: коли Україна переводить годинники та як підготуватися

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело