Зміцнює імунітет: який алкоголь корисний восени

Медики впевнені, що вино може зміцнити імунітет. І кращий варіант – червоне сухе натуральне.

У період застуд дуже важливо підтримувати імунітет у формі. І в цьому допоможе не часник, лимон або імбир, а смачний, приємний і корисний алкогольний напій. Головне – пам’ятати про дози та не перетворювати лікування в пиятику.

Так, лікарі кажуть, що з настанням вологої та прохолодної осені можна побалувати себе келихом червоного сухого вина, а можна зробити на його основі теплий і ароматний глінтвейн, пише clutch.ua.

Медики впевнені, що вино може зміцнити імунітет. І найкращий варіант – червоне сухе натуральне. Справа в дивовижній речовині ресвератрол, яка міститься в шкірці винограду. Вона визнана еліксиром молодості, може знижувати рівень цукру в крові, перешкоджати розвитку хворих клітин і боротися із запаленнями.

Крім того, ресвератрол – потужний антиоксидант, який покращує кровообіг, роботу серцевого м’яза, приводить у тонус судини, а також запобігає підвищенню холестерину в організмі.

Лікарі рекомендують восени пити вино у вигляді глінтвейну. Червоне вино нагрівають і додають до нього цедру лимона і спеції – корицю і гвоздику. Ці компоненти мають антимікробну дію, підвищують сили організму.

Гвоздика і кориця допоможуть впоратися з осінньою нудьгою — вони знижують рівень стресу і заспокоюють нерви. Крім того, після невеликого келиха гарячого вина сон буде більш міцним і спокійним.

Важливо пам’ятати про дози. Лікарі кажуть, що для жінок максимум – один келих, а для чоловіків – два. Зловживання матиме зворотний ефект.

Читайте також  Назаренко в рeaнімації, колеги розповіли про стан голови Держприкордонслужби

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело