СБУ викрила зловмисників, які надрукували 4 тисячі паспортів країн ЄС для нелегалів

Служба безпеки України заявила про затримання учасників організованої групи, які налагодили механізм незаконної легалізації іноземців в Україні для подальшого переправлення до країн Євросоюзу.


Зловмисники виготовляли фальшиві паспортні документи держав ЄС для вихідців з країн підвищеного терористичного ризику з Середньої Азії та Близького Сходу.

Оперативники спецслужби задокументували понад 300 епізодів виготовлення підроблених ID-карток та закордонних паспортів країн Євросоюзу, повідомляє прес-служба відомства.

Також встановлено понад 20 так званих “оптових замовників” фальшивих документів у 12 регіонах України.

Зазначається, що середній обсяг підроблених документів становив від 200 до 320 одиниць щомісяця. Орієнтовна кількість виготовлених зловмисниками фальшивих документів за період діяльності злочинної групи з початку 2017 року становить майже 4 тисячі.

У СБУ заявляються, що, за результатами проведення спецоперації на території Чернівецької, Львівської та Тернопільської областей, викрили всіх учасників злочинної групи, у тому числі “оптового замовника” – співробітника Національної поліції. Також блоковано роботу цеху з виготовлення підроблених документів.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у зловмисників зразки фальшивок, обладнання для їх виготовлення, велику суму у готівці, отриману від протиправної діяльності, та інші речі, що мають доказове значення. Всі вони будуть направлені на експертизу. Крім того вилучено 5 одиниць вогнепальної мисливської зброї, яка зберігалася без відповідних дозволів та з ознаками переробки.

Нині шести фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Читайте також  КМДА перевірятиме нелегальних квартиронаймачів з 2017 року

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело