Зупинка транспорту та роботи шкіл: у МОЗ пояснили, чи буде жорсткий карантин

Тотальний карантин допоміг Україні підготуватися до епідемії COVID-19.

Влада не збирається вводити жорсткий карантин – на території України діятимуть адаптивні карантинні обмеження. Однак в містах і районах червоної епідемічної зони введуть жорсткі профілактичні заходи, включаючи зупинку роботи громадського транспорту, навчальних закладів і торгово-розважальних центрів.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов у інтерв’ю телеканалу Україна 24.

За його словами, влада не планує вводити тотальний карантин, але там, де активно циркулює коронавірус, діятимуть жорсткі обмеження.

“Ми на сьогоднішній день в умовах адаптивного карантину в залежності від рівня небезпеки… Якщо червоний рівень небезпеки – це найбільш суворі обмеження, коли припиняють роботу громадський транспорт, школи і ТРЦ. Але ми виходимо з того, щоб не зупиняти країну”, – сказав міністр.

Також він додав, що загальний карантин допоміг країні зупинити поширення коронавірусної інфекції. Завдяки цьому Україні вдалося уникнути сценарію країн західної Європи і підготувати систему охорони здоров’я для надання допомоги пацієнтам, які заразилися COVID-19.

“У нас не було ситуації, яка була в західноєвропейських країнах. Ми змогли підготувати систему надання допомоги хворим COVID-19… В умовах адаптивного карантину дуже важливо дотримуватися правил. Ми знайшли ідеальний баланс між карантинними правилами, обмеженнями, які вводяться в залежності від епідемічної ситуації і життя країни”, – підкреслив Степанов.

 

Читайте також  У Дніпрі жінка народила прямо в таксі, а пологи прийняв чоловік

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело