У Луцьку немовля впало в кому після щеплення: хто винен

У Луцькому пологовому будинку хлопчик шести днів від народження впав у кому через дві години після щеплення від гепатиту В.лікарі припускають, що причиною Коми могло послужити важкий перебіг вагітності його матері і перенесений нею COVID-19.

Про це розповів сюжет ТРК “Аверс”.

Зараз малюк перебуває у Волинській обласній дитячій лікарні, в реанімації. Його стан-важкий.

Батько новонародженого обурений недбалістю медиків і звернувся із заявою в поліцію.

Як розповідає Юрій Мороз, його син народився в Луцькому пологовому будинку 1 серпня. Малюк був здоровий, вага відповідав нормі. 4 серпня дружину Юрія з новонародженим повинні були виписувати. Однак 3 серпня, через кілька годин після щеплення від гепатиту В, малюк почав задихатися.

“Ніч таку, як я пережив, не побажаю нікому,” – сказав батько хлопчика. Він переконаний, що в події винна недбалість медиків і зроблене щеплення.

Медики ж впевнені, що головною причиною нещасного випадку є особливості вагітності матері малюка.

Зам. директора з неонатології пологового будинку Олена Курак заявила: “складний сам хід вагітності. Мама перенесла серйозне захворювання COVID-19. Щеплення було зроблено о 13:00, а погіршення відбулося о 18: 00. В інструкції, дослідженнях – абсолютно ніяких побічних дій вакцина гепатиту В не має. Ускладнення було від перебігу вагітності та захворювання жінки під час вагітності”. Її слова підтверджують і інші фахівці.

На даний момент хлопчик залишається на штучній вентиляції легенів. Завдяки лікуванню судом немає, але протисудомні він все ще отримує.

Батько дитини вимагає від правоохоронців розслідування інциденту.

Читайте також  В обласному пологовому від коронавірусу померла друга жінка, чотири лікарі інфіковані

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело