В Україні обвалився курс долара після Нового року: скільки тепер коштує валюта

В Україні курс долара за перший тиждень січня знизився на готівковому ринку на 70 коп./$.

Як ідеться в даних банківських установ, ще 2 січня один долар продавався за 24,69 грн, а 6 січня вже по 23,99 грн. До речі, офіційний курс Національного банку склав 23,67 грн/$.

програма з МВФ;

транзит газу + виплата 2,9 млрд доларів, виграних у РФ;

при посиленні темпів реформ можна сміливо очікувати зростання попиту на українські боргові папери.

Відзначимо, думки про те, що буде з курсом долара в 2020-му, можна умовно розділити на три групи. Перша – оптимісти. До них відноситься й аналітик Максим Пархоменко. Він вважає, що вартість долара зовсім може впасти до 22 грн/$. Це б знову призвело до зриву планів щодо надходжень до бюджету.

“У 2020 році велика частина податків залишатиметься в Україні, а висновок прибутку в офшори буде дуже утруднений. І навіть якщо їх можна буде вивести з України, то перевести вже в іншу юрисдикцію з офшорів буде вкрай складно. Так, ми можемо сміливо очікувати зниження виведення коштів за кордон”, – відзначає аналітик.

Другий прогноз можна віднести до більш стриманого. У прогнозі на наступний рік закладено курс 27 грн/$. Такий розрахунок справило Міністерство економрозвитку, торгівлі та сільського господарства. Правда, такі оцінки відомство робить щорічно і практично завжди помиляється. 27 грн/$ вони очікували і в 2019 році, більше того, були впевнені, що до кінця року валюта буде продаватися за 29 грн/$.

Читайте також  Відомий синоптик розказала, де в Україні ще будуть морози до -8°

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело