Гроші вирішують все? Мережа вибухнула через “райський” відпочинок Зайцевої за гратами, фото

У мережі показали, як у в’язниці відпочиває та засмагає Олена Зайцева, засуджена до 10 років позбавлення волі за смертельну ДТП в Харкові, в результаті якої загинули 6 осіб.

Відповідні фото розмістила у Facebook користувач соцмережі Олександра Загранічна.

“На фото вбивця Зайцева і ще одна мажорка на ім’я Валя. Ось так відбувають покарання ті, у кого є гроші і ті, у яких немає грошей”, – написала вона.

За її словами, фото зроблено в Покровському виправному центрі №79 у Дніпропетровській області.

Загранічна додала, що керівництво виправного центру “догоджає мажоркам”.

Начальник Покровського виправного центру №79 Інна Мицюк підтвердила виданню “Обозреватель” достовірність цих фото.

“Фотографії дійсно зроблені іншими засудженими, але ні про які поблажки для Зайцевої мова не йде. Вона знаходиться в секторі, де відбувають покарання жінки, які засуджені за злочини з необережності та засуджені до позбавлення волі. Вони повністю ізольовані від інших засуджених. Всього в секторі, разом з Зайцевою, їх шестеро”, – сказала Мицюк.

За її словами, ця категорія засуджених не має права вільно пересуватися по території установи.

“Вони постійно перебувають тільки в секторі, у них свій маленький прогулянковий дворик. Не можуть мати при собі мобільні, а телефонні переговори дозволені тільки в черговій частині, під наглядом адміністрації”, – сказала начальник виправного центру.

У той же час у засуджених до обмеження волі жінок більше “можливостей”. Вони мають при собі мобільні телефони, вільно пересуваються по території виправного центру та навіть виїжджають в місто за покупками.

“Згідно із законом засуджені до обмеження волі зобов’язані працювати, тому що вони тим самим забезпечують своє утримання в установі. А ось ті, хто відбуває покарання у вигляді позбавлення волі, цього робити не зобов’язані. Однак п’ять жінок виявили бажання працювати, серед них і Зайцева”, – сказала начальник центру.

Читайте також  Терміново робіть запаси: на українців чекає різке подорожчання стратегічного продукту

У мережі багато хто заявив, що батьки Зайцевої “проплатили” їй такі умови перебування у в’язниці, проте інші користувачі заступилися за винуватицю ДТП, оскільки вона все одно відбуває свій термін.

18 жовтня 2017 року на вулиці Сумській у Харкові сталася страшна аварія – позашляховик Lexus влетів у натовп людей після зіткнення з іншим авто. В результаті загинуло шість осіб, ще шість осіб постраждало.

За кермом Lexus виявилася 20-річна Олена Зайцева, прийомна дочка місцевого бізнесмена Василя Зайцева.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело