Закон Зеленського про народовладдя позбавляє людей права вирішувати долю країни – Тимошенко

Під тиском людей влада таки запропонувала обіцяний нею на виборах закон про народовладдя, але виявилося, що він не розширює можливості громадян, а обмежує їхні права.

Про це заявилаголова партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу NewsOne.

“Влада рік не вносила закону про референдум. Землю виставили на розпродаж, стратегічні об’єкти також – у людей ніхто їхню думку навіть не запитав. А тепер президент вносить закон про народовладдя через всеукраїнський референдум, в якому скасовує право людей ініціювати його з найважливіших питань”, – зазначила лідер “Батьківщини”.

За її словами, президентський “закон про народовладдя” обмежує права людей.

“Сьогодні в Конституції написано, що люди за своєю власною ініціативою можуть проводити референдум, якщо зібрано три мільйони підписів. Вони можуть поставити будь-яке питання, окрім питань щодо територіальної цілісності країни, податків, амністії тощо. У цьому ж документі президент вказав, що тільки він своїм указом може оголошувати референдуми, які стосуються прав людей, закріпивши право указом проводити референдуми, коли він захоче”, – зазначила Тимошенко.

Але що ж це за народовладдя, обурилася політик, якщо основи конституційного ладу громадяни можуть визначати лише з дозволу глави держави.

“Ми ще до початку пандемії коронавірусу оголосили збір підписів щодо проведення референдуму проти розпродажу сільськогосподарської землі, і ми чекаємо завершення карантину, щоб продовжити збирати підписи й вимагати проведення референдуму. Але, якщо закон про референдум в редакції президента буде прийнятий, це означатиме, що людей позбавлять права навіть висловити свою думку”, – застерегла Юлія Тимошенко.

Читайте також  Президент підписав закон про фінансову допомогу з часткового безробіття в час карантину

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело