Стало відомо, яке мито тепер будуть платити буси з посилками заробітчан

Раніше посилки з-за кордону ввозили в Україну за хабарі. Тепер доводиться платити офіційно.

Про це повідомляє “Це моя Україна“.

Водії, які доправляють в Україну посилки італійських заробітчан і товари на замовлення, часто робили це незаконно. За інформацією ТСН.Тиждень, вони платили прикордонникам та митникам близько 300 євро за пропуск мікроавтобусу. Тобто посилки не декларували, але за хабар проїжджали.

Тепер від перевізників вимагають офіційно платити мито за вантаж. Ціна – 1 євро за 1 кілограм вантажу, повідомляє ІА АСС.

Митники ситуацію пояснюють просто: мовляв, вирішили навести лад на кордоні. Що тут роками існувала схема перевезення посилок – відхрещуються.

Натомість в обласній адміністрації підтверджують – схема діяла, пише Укрінформ.

“Це товари, які придбали наші співвітчизники в Італії і направляють в Україну під виглядом так званих приватних посилок. Як мені доповідали керівники правоохоронних органів, схема запрацювала зі зняттям карантинного обмеження. Масштаб та обсяг ухилення від сплати митних платежів вражає — це до 12 тис. тонн на рік, зокрема, через МП “Тиса” проходить в середньому на рік 4000 тонн. Це ті обсяги, які мають бути розмитнені, а платежі надійти в бюджет. На ці гроші нині виконуються ініціативи Президента щодо великого будівництва шкіл, доріг, дитячих садків”, – зазначив Олексій Петров, голова Закарпатської ОДА.

“Ми формуємо нову культуру виплати коштів, які передбачені митними правилами. Усі розуміють, що досі діяли певні корупційні схеми, які формували незаконні обсяги обігових коштів у кишені певних осіб, а не в бюджеті держави”. – додав він.

Нагадаємо раніше, 31 травня на КПП “Тиса” перевізники заблокували рух, вони відмовлялися в’їжджати на територію України, декларуючи товари та сплачуючи мито.

Читайте також  Помирайте там: Росія закриває кордон з терористичними ЛДНР

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело