Українцям знову піднімуть пенсійний вік – що зміниться вже з 2021

Пенсійний вік в Україні знову підвищать з 2021 року. Це зроблять у відповідності до зобов’язань перед МВФ, які взяла країна, щоб отримати 5 млрд доларів.

Згідно з проектом меморандуму Кабміну уряд зобов’язується продовжувати пенсійну реформу, яка була розпочата в 2017 році.

Так, в Україні, згідно з меморандумом, “стимулами для більш тривалої роботи” стане підвищення пенсійного віку. З початку 2021 року пенсійний вік підвищать до 60 років.

Українська влада обіцяє не запроваджувати нові спеціальні пенсії або пільги, не вносити в законодавство змін, які приведуть до зниження фактичного пенсійного віку.
В документі також згадуються накопичувальні пенсії, розробки системи яких влада збирається співпрацювати із зовнішніми партнерами. Відомо, що в даний час готується відразу два законопроекти – про накопичувальної пенсії для всіх і тільки за пільговим категоріям пенсіонерів.

Раніше повідомлялося, що в Україні требования до стажу щорічно зростати аж до 2028-го і з часом тільки половина українців зможуть їх виконати. Тобто майже кожен другий буде виходити на пенсію в 63 або 65 років, а не 60.

А поки що українці, які не виконали вимоги щодо стажу, можуть до 31 грудня 2020 року оформити матеріальну допомогу. Про це повідомляє юридичний портал України.

Читайте також  Українці можуть отримати більші пенсії: що відомо

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело