Як отримати субсидію безробітним українцям: опублікована інструкція

Безробітні можуть звертатися за допомогою по субсидії в органи соцзахисту поштою

В Україні на період карантину безробітні люди теж можуть отримати субсидію. Всі, хто втратив роботу і перебував на обліку в Центрі зайнятості, тепер можуть звернутися в орган захисту населення і розраховувати на допомогу від держави на оплату комунальних послуг.

Безробітні українці можуть звернутися в органи соцзахисту поштою, особисто або за допомогою офіційного сайту. При цьому при розрахунку субсидії в дохід буде додано виключно розмір допомоги по безробіттю. Про це повідомив в ефірі “Сніданку з 1+1” заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

“У березні було прийнято відповідне рішення уряду під модифікацію під цю проблем. У загальному випадку ми брали доходи за попередні шість місяців, коли чоловік працював і отримував дохід. Враховуючи, що в березні і квітні люди масово втратили роботу, то ми обнулили їх доходи до цього моменту”. – сказав Музиченко.

Для громадян, які в період карантину втратили роботу і зареєструвалися безробітними, враховуються виключно поточні доходи у вигляді допомоги по безробіттю. Доходи, які виходили раніше, не враховуються.

Також потрібно згадати, що отримання “карантинної тисячі” пенсіонерами не вплине на отримання субсидії. Вона все одно повинна бути.

Читайте також  В центрі Москви загoрівcя великий торговий центр: відвідувачів евакуюють (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело