Італійський суд вислухав всі сторони у справі Марківа

Італійський суд вислухав всі сторони у справі Марківа: що далі 

Якщо суд виправдає нацгвардійця, його затримання буде оскаржене в Європейському суді.

Віталій Марків виступив у суді із заключним словом. Суд взяв перерву до 18:30 за італійським часом (19:30 за київським) – після цього стане відомо, коли буде оголошено рішення.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який перебуває на засіданні суду, передає пресслужба МВС.

“Віталій виступив у суді. Виступив стримано, гідно і емоційно. Він сказав, що сторона захисту навела достатню кількість підтверджень його невинуватості. Ще раз підкреслив, що він військовослужбовець і знає, що таке дисципліна та гідність. І всі звинувачення проти нього – безпідставні. Після цього судді заявили, що направляються в нарадчу кімнату. О 18:30 вони або оголосять вирок, або скажуть скільки їм ще потрібно часу”, – заявив Аваков.

За його словами, у разі виправдального вироку, українська сторона буде задоволена. “Тоді Віталій сідає в літак та вирушить до України, а ми продовжуємо оскаржувати у Європейському суді те, що він був затриманий на цей період часу. Якщо суд підтвердить вирок попередньої інстанції – ми будемо подавати касацію, оскаржувати в Європейському суді, а також задіємо дипломатичні канали. Оскільки було порушено право на захист, що дає нам підстави звертатися в європейські інстанції”, – пояснив міністр.

Читайте також  Зеленський особисто взявся за розслідування: справа про українських героїв, це його рішення

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело