Європейська країна відновила видачу робочих віз українцям

Чеські диппредставництва в Україні відновили роботу консульських відділів, спрямовану на видачу робочих віз українцям.

Генеральне консульство у Львові почало приймати візові анкети та документи в п’ятницю, 22 травня, Посольство Чехії в Києві відкриє консульський відділ у понеділок, 25 травня, повідомляє Radio Prague International.

“Після повторних переговорів з українською владою нам вдалося досягти домовленості і частково відновити візовий процес. Чеська економіка потребує українських працівників. Ми прагнемо спростити ситуацію чеській охороні здоров’я та сільському господарству, яким не вистачає сезонних працівників з-за кордону”, – зазначив в п’ятницю глава МЗС Чехії Томаш Петршичек.

Прямо на території Чехії зможуть подати заяву на продовження ВНЖ українські висококваліфіковані кадри у сфері охорони здоров’я, у сфері соціальних послуг, а також наукові співробітники, студенти та їхні родичі, які на цей момент знаходяться в Чеській Республіці.

“Подача документів через візові центри в Україні поки не представляється можливою, так як центральна українська влада у зв’язку з епідеміологічною ситуацією не дала дозвіл на відновлення їх роботи”, – пояснив заступник міністра закордонних справ Мартін Смолек.

Читайте також  Українців почнуть інформувати, що в приміщенні є хворі на коронавірус

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело