В Україні в найближчі півроку вирішиться ситуація з війною, але країну чекають нові виклики – Жданов

В Україні в найближчі півроку вирішиться ситуація з війною, але країну чекають нові виклики – Жданов

За словами військового експерта, нові виклики будуть нові виклики пов’язані з політичними питаннями, адже багато країн не хочуть сваритися з Путіним.

В Україні в найближчі півроку вирішиться ситуація у військовому плані. Але в політичному плані країну чекає низка довгих і складних подій. Про це в інтерв’ю Главреду розповів полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

“Активна фаза бойових дій знову піде на другий план, адже війну на виснаження Росія вже не тягне, а Захід, як я розумію, особливо і не хоче її продовжувати”, – сказав Жданов.

Однак він додав, що Макрон прагне дружити з Путіним, адже у Франції є економічні зв’язки з країною-агресоркою Росією.

“Франція займає 2-е місце в світі за кількістю атомних реакторів. А ви знаєте, що всі відходи атомних реакторів захоронюються в Росії? І завтра, коли потрібно буде визначити чергову партію відходів, Путін скаже: “Хрін вам”. Куди поїде Франція зі своїми бочками? Нікуди. Те ж саме Голландія, вона повністю залежна від Росії з питання ядерних відходів. Росія, в свою чергу, вивозить відходи за Урал і просто викидає. У неї необжитих територій неміряно”, – пояснив Жданов.

Війна Росії проти України
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США в Білому домі Джон Кірбі раніше сказав, що окупанти Росії скоро можуть піти в новий наступ на Україну.

Причому загарбники можуть атакувати на декількох напрямках. Кірбі підкреслив, що наступні тижні на війні будуть критичними.

У розвідці Міноборони Великобританії повідомили, що темпи наступу військових підрозділів РФ під Бахмутом знижуються. Однак ситуація для сил оборони України залишається складною. Існує загроза оточення угруповання ЗСУ з півночі та півдня міста.

Читайте також  Ердоган закликав Путіна вивести війська з окупованої частини України та терміново перейти до переговорів - ЗМІ

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що окупанти Росії перекидають війська на різні ділянки фронту. Фахівці не виключають перехід окупантів у наступ на нових напрямках. Темпи атак під Бахмутом знижуються, однак загарбники намагаються посилитися в напрямку Авдіївки з метою оточення міста.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело