Саакашвілі хоче розірвати угоду України з МВФ

Україна повинна відмовитися від кредитів МВФ, оскільки її економічний стан уже дозволяє це зробити.

Про це заявив голова виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїл Саакашвілі в ефірі програми “Право на владу”.
“Мені здається, до всього того, що ми зараз зобов’язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають. Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги. І ми через це змушені постійно ходити на уклін. Я свого часу в Грузії відмовився від послуг МВФ”, – сказав Саакашвілі.

За його словами, Україна вже зараз досить сильна, щоб теж від цього відмовитися, аби самій цивілізованим шляхом проводити реформи і зміни.

Пояснив, що мав на увазі
Пізніше Саакашвілі у Facebook заявив, що “деякі люди неправильно зрозуміли” його позицію по МВФ.

“Я багато разів говорив, що зараз в України немає альтернативи хорошій співпраці, оскільки, особливо в період кризи, Україні потрібні гроші, і МВФ сприяв просуванню деяких таких необхідних реформ”, – написав він.

“На даному етапі я за посилення зв’язків, які приносять користь програмі реформ України. Стратегічно ми прийдемо до ситуації, коли допомога МВФ не буде вимагатися, оскільки у нас будуть розумні фінанси і наша власна програма радикальних реформ. На це може знадобитися кілька років, але ми будемо слідувати до цієї мети. Повинен сказати, что будь-які спроби вийти з програми МВФ зараз будуть лише грати на руку ворогам України”, – пояснив Саакашвілі.

Читайте також  “Сили в цей страшний час”: в сім’ї Ірини Білик сталася трагедія. Сумує вся країна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело