У Вінниці лікарі влаштували бунт через борги за роботу з COVID-19

Весь колектив медиків Вінницької районної лікарні вранці 4 травня вийшов на протест через недотриману обіцянку влади про виплату 300% надбавок за роботу з хворими на коронавірус.

Як повідомляє “33 канал”, в палатах з інфекційними боксами залишилися тільки 10 медсестер і лікарів. Решта персоналу підтримала мітинг і вишикувалася в масках під стінами медзакладу.

Люди вимагали від головного лікаря лікарні та від керівництва Вінницької РДА виконання обіцянок президента України Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

“Ми не втекли з цієї “передової”! Не сховалися у відпустках або на лікарняних! Покинули своїх дітей, чоловіків і батьків і живемо заради порятунку пацієнтів фактично в лікарні. А нам за квітень кинули на картки по 86 копійок доплати до звичайною ставкою. А лікарям по 1,68 грн! Це як? Пообіцяли в Києві і забули?” – обурилися співробітники лікарні, куди привозять хворих з підозрою на COVID-19 з усієї Вінницької області.

Але, незважаючи на заклики медиків, районні чиновники і адміністрація лікарні лише сказали в своє виправдання, що є неузгодженість між центральним і місцевими бюджетами щодо надбавок.

Через дві години акції лікарі й медсестри прибрали плакати зі своїми вимогами, однак запевнили, що нагадають про них. У разі невиконання обіцянок владою персонал пообіцяв, що знову вийде мітингувати через тиждень.

Читайте також  Пісня “Два кольори” зазвучала французькою

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело