Зараз потрібно вижити, щоб завтра жити: Кравчук про карантин в Україні

У ці дні Україна має показати велику силу народу, яка здатна подолати пандемію. Державі і усім людям сьогодні потрібно думати про те, як зараз вижити, щоб через місяць жити.

Про це під час включення в ефірі ток-шоу “15” заявив перший президент незалежної України Леонід Кравчук.

Кравчук наголосив, що чинна влада під час карантину працює не ідеально. Але найперше, що вона повинна робити – аналізувати нинішню ситуацію і допомагати людям, які цього найбільше потребують.

“Ми знаємо, що в період чуми, в період такого нещастя, людям буде нелегко. Але ми маємо допомагати людям в тих умовах, які в нас є. Скажімо, зменшувати податки, контролювати за підвищенням цін, контролювати тих, хто хоче заробити на сьогоднішньому нещасті. Не просто вмовляти їх, а законом усіх ставити на місце. Повторюю, нам сьогодні потрібно вижити, щоб через місяць жити.

А якщо ми будемо сьогодні говорити про те, що нам гірше, ніж було вчора, то, це правда, я з вами погоджуюся, гірше, але чи можемо ми зробити краще? Ні. Але вижити можемо? Можемо! Тому державі і всім разом нам потрібно думати про те, як зараз нам вижити, допомагаючи один одному, використовуючи свої можливості”, – наголосив Леонід Кравчук.

Колишній президент додав, що у ці дні Україна має показати велику силу народу, яка здатна подолати пандемію.

“Технічний прогрес, як бачимо, багатство людей, ІТ-технології, освоєння космосу, виявилися нездатними подолати віруси. Отже щось ми робили і робимо не так. Тому я закликаю стати дорослими, розумним і думати кожний день над кожним своїм кроком”, – наголосив Леонід Кравчук.

Також він заявив, що про медичну реформу зараз, під час загрози епідемії вірусу, говорити не можна.

Читайте також  Степанко наpодився квoленьким, xворобливим. Стаpша дoнька Люба нe любила бpатика. Рeвнувала. Бo йoму дiставалося бiльше увaги. Віра з Антоном гоpдилися сином. А Люба тaк і нe мoгла поpозумітися нi з бaтьками, нi з бpатом

Він зауважив, що сьогодні, у такий складний період з огляду на загрозу епідемії вірусу, Верховна Рада, яка може бути заблокована тисячами поправок до так званого антиколомойського законопроєкту, діє не в інтересах українського народу та не в інтересах захисту українських лікарів.

А про медреформу, каже він, зараз взагалі не може йти мови.

“Про медичну реформу зараз говорити не можна, бо у хаті повішеного про мотузку не говорять. Під час чуми говорити про реформу – це просто нереально, я навіть не хочу акцентувати на цьому, але допомогти лікарям, допомогти медицині у такий час Верховна Рада зобов’язана. Зобов’язана! А вона грається у зауваження”, – заявив Леонід Кравчук.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело