Сніданки, від яких краще відмовитися

Неправильний сніданок може стати причиною сонливості та навіть спровокувати проблеми зі шлунком. Які страви точно не підійдуть для початку дня, розповідала фахівець з правильного харчування Марія Андрєєва.

Про це повідомляє Headinsider.

1. Апельсиновий сік і бутерброди з ковбасою

Випитий в вранці апельсиновий сік може призвести, по-перше, до появи алергії, по-друге, до проблем з травленням. Кислота, що міститься у всіх без винятку цитрусових, подразнює слизову оболонку шлунка, тому є ризик отримання гастриту через регулярне вживання соку з цитрусових натщесерце.

Щодо бутербродів з ковбасою, то загальновідомим є факт, що продукція з найближчого супермаркету має в своєму складі не тільки м’ясо, а й майже всю таблицю Менделєєва: барвники, консерванти. Відповідно, гастрит, що з’явився від вживання апельсинового соку, цілком може стати хронічним на тлі бутербродиків, а там вже і до серйозніших проблем з травленням недалеко.

2. Стакан холодної води і салат з овочів

Починати свій ранок зі склянки свіжої води вважається правильним і корисним. Однак не у всіх рекомендаціях уточнюється, що вона повинна бути теплою, а не холодною. Остання – прямий шлях до порушення метаболізму, його уповільнення, набору зайвої ваги, а у жінок на тлі вживання холодної води вранці можуть навіть з’явитися зміни в менструальному циклі.

Салат з овочів, заправлений оливковою олією, – чудова страва на обід або вечерю, але не на сніданок. Вранці наш організм ще не прокинувся, тому не готовий до перетравлювання овочів. Самі овочі – їжа не особливо важка, просто в них містяться кислоти, які можуть призвести до зайвого газоутворення в другій половині дня.

3. Смажена картопля з м’ясом

Важко знайти продукт, який був би настільки недієтичним і калорійним, як смажена картопля. Це ліпідно-глікемічний продукт, вживання якого веде до збільшення ваги, адже олія, на якій відбувається приготування, моментально відкладається в організмі у вигляді жирових запасів.

Читайте також  8 жовтня місцями заморозки: де найхолодніше

Для того, щоб переварити шматок м’яса, нашому організму вранці необхідно стільки енергії, що замість того, щоб підбадьоритися, він знову захоче спати.

4. Горнятко кави

Для когось це теж сніданок: випив натщесерце горнятко свіжозвареної кави, підбадьорився – і вперед. Це абсолютно неприпустимо! Кава натщесерце – величезна шкода для вашого здоров’я і удар по шлунку, підшлунковій залозі та серцю. До того ж цей напій має ще й сечогінний ефект. Запам’ятайте, його слід пити виключно в кінці трапези.

5. Готові сніданки

Молоко і пластівці, шоколадні кульки, зірочки – улюблений продукт не тільки дітей, а й багатьох дорослих. Виробники стверджують, що це поживний і збалансований прийом їжі. Та насправді такі сніданки – це швидкі вуглеводи, які перетравлюються моментально, отже, відчуття голоду виникне набагато раніше, ніж настане час обіду, а значить, ви з’їсте більше і водночас наберете зайву вагу.

6. Булочки і тістечка

Будь-які продукти, що містять в своєму складі дріжджі, до того ж вживаються натщесерце, ведуть до здуття живота і серйозних порушень травлення. А торти і тістечка не варто їсти “до обіду”, іншими словами, на сніданок: ваша підшлункова залоза ще не встигла прокинутися, солодке натщесерце може завдати непоправної шкоди як їй, так і печінці. Крім травної функції, від солодкого може постраждати і мозкова активність: вам буде важче зосередитися протягом всього дня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -