Нова хвиля спеки: коли буде пік та які регіони постраждають найбільше

Нова хвиля спеки: коли буде пік та які регіони постраждають найбільше

За розрахунками експертів, сильна спека може утримуватись до середини третьої декади місяця.

Пік нової хвилі спеки припаде на 17-21 серпня. Про це під час брифінгу в Медіацентрі розповіла речниця Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха.

“‎По південних областях – вона (спека, – УНІАН) точно буде. Скажімо так, в межах +35, подекуди буде до +37 доходити. Дещо легше буде по західних і північних областях, відповідно, і по Київщині. Зараз пік припаде на 17-21 серпня, потім вже буде для західних і північних областей певне послаблення”, – заявила представниця Гідрометцентру.

У свою чергу, пресофіцер ДСНС Олександр Хорунжий під час брифінгу зазначив, що зміни клімату і глобальне потепління призводить до різкого зростання кількості пожеж.

“Кількість пожеж в екосистемах і на відритих територіях збільшилась в два рази, якщо порівнювати з минулорічним літом”, – говорить представник ДСНС.

Така динаміка є загрозою для здоров’я населення. Загалом з початку року було зафіксовано 29 тис пожеж, під час яких загинуло 11 людей і ще 34 постраждало.

Спека в Україні – останні новини
Експерти попереджають що, 18 серпня, на мешканців столиці чекає 30-градусна спека.

Західні регіони України зустрінуть дощі та грози, але на температурному фоні це не позначиться. У більшості областей очікують температуру +29°…+33°.

За даними синоптика Наталії Діденко 19 серпня на українців очікує сильна спека. Втім, до Дня Незалежності вона повинна втихомиритися.

Читайте також  "У ці області невідступно пре потужний дощ, шалене похолодання може накрити Україну цілковито": фахівці про мороз

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело