Двері не виб’ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Двері не виб’ють, але змін багато: як в Україні посилюватимуть мобілізацію

Представники міської ради працюють разом із працівниками ТЦК у семи районах міста.

Виявилося, що у місті Запоріжжі військові та правоохоронці збільшили кількість груп, які ходять по квартирах у пошуках військовозобов’язаних. Рік тому у січні 2023 року в Україні розпочалися перші конфлікти військовозобов’язаних із представниками ТЦК.

Про ці бійки, затримання і візити військових безпосередньо до будинків і квартир почали говорити все частіше, а в соцмережах з’явилося безліч відео того, як спілкуються між собою військовозобов’язані і представники ТЦК.

Один із українських телеканалів з’ясував, що ініціатива чиновників міської ради разом із представниками ТЦК ходити по квартирах у Запоріжжі дала свої перші результати. Про це розповів у коментарі перший заступник міського голови Олександр Власюк.

Раніше він розповідав, як по-новому видають повістки. Наразі чиновник каже, що у місті збільшено кількість груп, які працюють у напрямку оповіщення населення. Представники ТЦК під час таких обходів виписують не бойові повістки, а ті, якими чоловік зобов’язаний уточнити облікові дані в ТЦК.

“Відповідно до рішення виконавчого комітету ми спочатку сформували 15 робочих груп, а станом на сьогодні їх уже 28. Представники міської ради працюють разом із працівниками ТЦК у семи районах міста. Починаючи з 29 листопада, ми разом із ТЦК обійшли понад 25 тисяч адрес городян. Окрім того, тепер наші спільні групи виходять працювати і на вулицях”, – каже Олександр Власюк.
До цього він додає, що вже затверджено графік роботи.

“Працюємо з понеділка по п’ятницю, але плануємо ще й у суботу”, – уточнює чиновник.

За словами Власюка, напередодні змін у мобілізаційному законодавстві городяни відверто кажуть, що не розуміють того, як мобілізація проходитиме далі.

Читайте також  Скільки можна зекономити купуючи товари у Польщі

“Процес оповіщення у місті проходить спокійно, готуємось до запланованих змін у законодавстві”, — каже Власюк та уточнює, що саме повістки видають представники ТЦК, а працівники міської ради присутні задля того, щоб нівелювати можливі конфлікти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело