Щоб нарікали на несправедливість: світло українцям відключатиме спеціальна програма

Щоб нарікали на несправедливість: світло українцям відключатиме спеціальна програма

Вона керуватиме графіками відключень

Компанія «ДТЕК Київські регіональні електромережі» розробила програму, яка керуватиме графіками відключень електроенергії в разі їх застосування й забезпечить рівномірне відключення споживачів.

Розроблений нами певний програмний продукт підказує диспетчеру, що і коли вмикати чи вимикати, і унеможливлює його помилку. Програму ми протестували та використовуватимемо, якщо застосовуватимуться графіки відключень, – сказав генеральний директор Віталій Шайда.

Адже в умовах блекауту диспетчерам не просто керувати графіками і лімітами аби розподіл був соціально справедливим. Крім того, проведено значну роботу, щодо зменшення кількості споживачів, підключених до об’єктів критичної інфраструктури, у результаті чого до них не застосовували графіки відключень. Але навіть попри це, з технічних причин вийну на «нуль» таких споживачів поки не можливо.

Крім того, враховуючи існування багатьох викликів на цю зиму, пов’язаних із терором росіян, компанія розробила низку нестандартних заходів для мінімізації наслідків можливих обстрілів енергосистеми.

Ми переформатували наші бригади, закріпили за ними певні населені пункти, вони там перебувають. Якщо відбувається аварія, ми швидше виїжджаємо і реагуємо, – розповів Шайда.

Також на 25% порівняно з минулим роком збільшено резервний аварійний запас, щоб у разі пошкоджень мати необхідне обладнання. Також проведено фізичний захист силового обладнання, трансформаторних ПС.

Читайте також  У лікарні на Львівщині через відсутність світла померли двоє пацієнтів на ШВЛ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело