Як подорожувати після карантину: для туристів можуть ввести особливі документи

Для подорожей по світу після закінчення пандемії коронавируса можуть знадобитися особливі документи, що доводять, що у туристів відсутня COVID-19.

 

Такий прогноз озвучили ряд туристичних організацій в Європі, а також деякі авіакомпанії

Так, зокрема Мадридська асоціація готельєрів (AEHM) розглядає можливість введення сертифіката “Готелі без COVID-19” (COVID-19 Free Hotel), що гарантує, що ні гості, ні персонал не заражені. На даний момент уявлення про практичне застосування такого документа відсутні.

У Великобританії в свою чергу обговорюється застосування так званого “паспорта імунітету”, в якому буде міститися інформація про наявність антитіл до коронавірусу. І тільки при наявності такого документа можна буде перетнути кордони королівства.

Крім того, передбачається, що деякі заходи, які були прийняті низкою авіакомпаній і готельних мереж, триватимуть і після спаду пандемії.

Наприклад, в авіакомпанії Emirates почали в обов’язковому порядку робити пасажирам аналіз крові, який за 10 хвилин показує наявність інфекції.

До того ж на цей момент багато країн вже мали досвід обмеження в’їзду в країну для мандрівників без довідок про стан здоров’я.

Читайте також  У полоні стихії: на трасі Одеса-Рені застрягли до 30 автомобілей, є хворі люди і маленькі діти (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело