Пролежали 50 років: в держрезерві згнили маски і респіратори, населення захищати нічим

Тепер українцям нічим захиститися від небезпечної недуги
Минулого місяця Державний резерв скинув всі матеріальні цінності медпризначення міністерству охорони здоров’я, передає Telegram-канал “Зрада чи перемога”.

У числі цих матеріальних цінностей також знаходяться десять мільйонів масок на обличчя. Саме такі дані надала прес-служба Державного резерву у відповідь на запит народного депутата від фракції «Слуга народу» Ольги Василевської-Смаглюк. Виявилося, що в цьому мобілізаційному резерві є предмети медичного призначення, які закладали ще з 1970 до 1990 років. На сьогоднішній день вони вже непридатні для використання населенням. Більш того, виявляється, медичний захист вищого рівня, яку слід надати населенню і працівникам, які будуть задіяні в зоні ураження коронавірусів, в Державному резерві просто відсутня. У свою чергу Кабінет міністрів України не віддавав розпорядження про закупівлю таких предметів захисту для населення.

Все це наштовхує на думку, що українцям просто не буде чим захиститися від коронавируса, якщо він по повній програмі почне бушувати в нашій країні. Саме на запаси Державного резерву була надія у медиків, але резервів ніяких немає. Вірніше вони є, але вже нікому не потрібні в силу своєї старості.

Читайте також  “Без макіяжу, у пляжній сукні і…”: У Мережі обговорюють образ Олени Зеленської на відпочинку в Омані. Завжди прекрасна

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело