“Загинув екс-гравець збірної України”: Відомому футболісту винесли вирок через смертельну аварію. “Влетів у вантажівку”

Екс-форвард полтавської “Ворскли” Руслан Левіга відправиться за грати на чотири роки. Суд визнав його винним у ДТП, в якому загинув колишній гравець збірної України Сергій Закарлюка.

ДТП сталося 5 жовтня 2014 року. 37-річний Руслан Левіга перебував за кермом автомобіля, який потрапив в ДТП на трасі Харків – Київ, врізавшись у вантажівку з військовими. В аварії під Полтавою загинув екс-півзахисник збірної України Сергій Закарлюка, який сидів на пасажирському сидінні.

Судовий процес, що тривав п’ять років, уклав 4 роки тюремного ув’язнення для уродженця Куп’янська Руслана Левиги. Суд визнав Левіга винним за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді 4 років позбавлення волі. Термін відбування покарання почався з 20 лютого 2020 року, коли Левіга взяли під варту. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

За версією слідства, смертельне ДТП сталося з вини Левиги. Сам екс-футболіст свою провину не визнавав, заявляючи, що рухався зі швидкістю 80-90 км/год. За версією Левиги, причиною аварії стало те, що їде перед ними машина різко змістилася вліво, не включаючи поворотник, через що він не встиг зреагувати на нерухомий вантажівка.

Левіга зазначив, що добровільно компенсував 400 тисяч гривень вдові Закарлюки, а з його батьками не зміг домовитися. Просив амністію і звільнення від покарання, оскільки у нього неповнолітня дитина.

Руслан Левіга на професійному рівні провів 317 ігор, в яких забив 67 голів. Виступав у командах “Чорноморець”, “Олімпік”, “Іллічівець”, “Ворскла”, “Нафтовик” і інших командах. На його рахунку три гри за молодіжну збірну України.

Сергію Закарлюці було 38 років. Він провів 10 ігор за національну збірну України. Понад десять років грав за київський ЦСКА і “Арсенал”, і встиг пограти за “Дніпро”, “Шахтар”, “Іллічівець”, донецький “Металург” і “Ворсклу”. Всього у вищому дивізіоні Закарлюка провів 356 матчів і забив в них 75 м’ячів.

Читайте також  ДТП з українцями в Італії: у МЗС розповіли про стан постраждалих

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело