Борт із жертвами катастрофи літака МАУ прилетів у “Бориспіль”: перші деталі

В аеропорту “Бориспіль” (Київ) 19 січня приземлився борт із тілами 11 українців – 9 членів екіпажу і 2 пасажири, які загинули в авіакатастрофі літака Boeing 737 МАУ 8 січня у Тегерані (Іран).

На летовищі проходить церемонія вшанування пам’яті загиблих внаслідок збиття рейсу PS752. Пряму трансляцію веде Hromadske.ua.

У катастрофі літака МАУ в Ірані загинули троє пілотів: Наумкін Олексій Євгенович, Гапоненко Володимир Іванович, Хоменко Сергій Анатолійович. А також шестеро бортпровідників: Стадник Катерина Олегівна, Матьков Ігор Валерійович, Микитюк Марія Михайлівна, Ліхно Денис Михайлович, Овчарук Валерія Євгенівна, Сологуб Юлія Миколаївна.

Вранці 11 січня Іран офіційно повідомив, що український літак МАУ в Тегерані 8 січня був збитий випадково.

Повноцінний доступ від іранської сторони до уламків літака МАУ українські експерти отримали лише 10 січня. Через тиждень стало відомо, як Іран заважав розслідуванню українців. Також з’ясувалося, що на місці трагедії були помічені мародери, які розбирали речі загиблих пасажирів.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна чекає від Ірану повного визнання провини в катастрофі літака МАУ, офіційних вибачень, покарання винних і виплати компенсацій.

Президент країни Хасан Рухані сказав, що шкодує про трагедію і приносить глибокі співчуття у зв’язку з катастрофою. Він повідомив, що країна виплатить компенсацію родинам 176 жертв.

В “Міжнародних авіалініях України” повідомили, що знали про те, що літак Boeing 737 зазнав аварії не випадково.

Читайте також  Блокування рахунків "ухилянтів": що вписали в новий закон — роз'яснення нардепа

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело