Кличко “вибив” в уряду Японії $70 тисяч на ремонт спортзалу

Броварське спортивне училище отримає оновлений гандбольний зал

Екс-чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі Володимир Кличко продовжує підготовку до поєдинку 29 квітня проти непереможеного британця Ентоні Джошуа. На кону бою, який пройде в Лондоні, стоятимуть чемпіонські пояси WBA, IBF і IBO.

Цікаво, що Володимир тренується перед відповідальним поєдинком у Києві. Як ми раніше повідомляли, він спарингував з боксером-любителем з Дніпра. Окрім тренувань, Кличко допомагає спортучилищу, вихованцем якого він є. Фонд Кличка підписав грантову угоду з урядом Японії про виділення 71 тисячі доларів на ремонт Броварського вищого училища фізичної культури (БВУФК). На підписанні був присутній сам боксер і посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

“Я вважаю, що крок, який Посольство Японії робить назустріч Україні, має велике значення для підтримки спорту в нашій країні. Всі гроші, виділені японським урядом на ремонт БВУФК, Фонд використовує за призначенням у повному обсязі, а також інвестує власні кошти на реалізацію проекту. Бажаю, щоб це співробітництво тривало не тільки в спортивному, але і на політичному та економічному рівнях”, – розповів Володимир Кличко.

Завдяки цим коштам буде оновлено гандбольний зал і прилеглий коридор. Роботи передбачають заміну вікон, дверей, батарей і покрівлі, реставрацію підлоги, монтаж електропроводки і т. д.

БВУФК – справжня кузня спортивних кадрів країни. З 1983 року її випускниками стали 16 заслужених майстрів спорту України, 67 майстрів спорту міжнародного класу, понад 500 майстрів спорту України, 52 вихованці брали участь в Олімпійських іграх і завоювали 10 медалей.

“2017-й – це рік Японії в Україні. В цьому році виповнюється 20 років дипломатичного співробітництва між Україною та Японією. Тому підписання цієї угоди є дуже важливим для обох країн. Вже в 2020 році в Токіо пройдуть Олімпійські ігри. Ми дуже сподіваємося, що в них візьмуть участь українські спортсмени”, – ділиться Шігекі Сумі.
З березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ на загальну суму 1,86 млрд. доларів.

Читайте також  Володимир Кличко оголосив про завершення кар’єри боксера(ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook


За матеріалами: