Сльози на очах матерів: Обмін вже сьогодні. Стало відомо хто повернеться

У неділю, 29 грудня, відбудеться великий обмін полоненими між Києвом, Донецьком і Луганськом. Він повинен початися о 11:00 на контрольно-пропускному пункті Майорське в Донецькій області. У зв’язку з цим сьогодні він буде закритий. Загальна кількість осіб на обмін становить приблизно 130 від Києва і 80 від т.зв. “ЛДНР”.

Вчора Володимир Зеленський підтвердив обмін. Також це зробили і в Донецьку. Повних списків поки ніхто не публікував. Але уривчасті дані є.

Кого видадуть Донецьку-Луганську

На непідконтрольні території Донбасу можуть відправитися фігуранти розслідування захоплення будівлі Маріупольського ГУВС 9 травня 2014 року. Євген Дружинін, Олександр Стрельніковіч, Віктор Скрипник та В’ячеслав Бірюков.

Також 28 грудня всі екс-беркутівці вийшли на свободу і сьогодні зможуть брати участь в обміні полоненими.

Напередодні суд звільнив “харківських терористів” – Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцкого і Сергія Башликова.

А також Дарину Мастікашеву – спортсменку, яку звинувачують в зраді.

На збірний пункт в Бахмут Донецької області повезли і засудженого недавно за шпигунство 85-річного вченого з Харкова Мехті Логунова.

Також одеські ЗМІ повідомили про підготовку до обміну 11 “політичних”, що сиділи в одеському СІЗО.

У список потрапив і бразилець Рафаель Лусваргі, який воював на боці т.зв. “ДНР”.

Хто повернеться в Україну

Серед тих, кого планують звільнити, є нагороджений орденом “За мужність” солдат Іван Дєєв. А також військові Василь Жемелінській (потрапив в полон під Пісками), Борис Пундор (потрапив в полон бойовиків “ДНР”), Богдан Пантюшенко (потрапив в полон під Донецьком), Олександр Коріньков і Сергій Глондар (потрапили в полон в районі Дебальцево).

Попередній великий обмін з Росією відбувся 7 вересня. Він відбувся за формулою “35” на “35”. Під час нього були звільнені політв’язні Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, українські моряки і інші. Сьогодні обмін вже з “республіками”, а не Росією.

Читайте також  Зеленський схвалив безвіз для низки країн

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело