Зросте на 14%! Українцям знову збільшують ціну на газ. Такого не очікував ніхто

Вартість кубометру блакитного палива зросте.

У листопаді ціна на природний газ для потреб населення та інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах, складе 4 899,00 грн за тисячу кубометрів.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

Ціна у 4 899 гривень не враховує ПДВ, націнку газзбутів та транспортні витрати. Ця цифра найнижча від 2016 року на газ для населення в листопаді, однак на 14% вища за вартість блакитного палива у жовтні.

“Цього місяця регульована ціна газу виявилася вищою, ніж ціна на умовах пропозиції від Нафтогазу “Газовий запас” (4 874,42 грн за тисячу кубометрів), тож споживачі, які скористались цією пропозицією, зекономлять свої кошти. Якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться такому споживачу на його рахунок у повному обсязі”, – йдеться в повідомленні “Нафтогазу”.

Нагадаємо, жовтнева ціна на природний газ для потреб населення й інших споживачів, які отримують газ на регульованих умовах, становила 4 272,76 грн за тисячу кубічних метрів без урахування ПДВ, націнки газзбутів і витрат на транспортування. Таким чином, від квітня цього року ціну, за якою “Нафтогаз” продає газ для потреб населення й інших захищених споживачів (ПСО), знижено на 32%.

Читайте також  Тактика дрібних провокацій: експерт пояснив, як Кремль намагається залякати українців

Шукайте деталі в групі Facebook


-