Кондитерський підряд: Порошенко на тлі розслідувань почав перереєстровувати бізнес на сина

Колишній президент України і нардеп Петро Порошенко перереєстрував частину свого кондитерського бізнесу Roshen на старшого сина Олексія.

Про це свідчить інформація в публічних реєстрах, ідеться в проекті Центру протидії корупції “Відкритий реєстр національних публічних діячів”.

Перед звільненням з посади президента Петро Порошенко 20 травня цього року у своїй декларації зазначав себе бенефіціарним власником ТОВ “Центрально-Європейська кондитерська компанія”(ЦЄКК) і залишався ним щонайменше до 1 жовтня. Ця компанія – одна з головних у структурі корпорації Roshen, бо вона є засновником низки інших підприємств.

Аналітики Центру протидії корупції виявили, що станом на 6 листопада бенефіціаром компанії вже зазначений старший син експрезидента Олексій Порошенко. Це підтверджує Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Там вказано, що контроль над “ЦЄКК” перейшов до Порошенка-молодшого внаслідок отримання корпоративних прав на нідерландську Roshen Europe B.V., яка володіє 85% “ЦЄКК”. Раніше Roshen Europe B.V. також належала Порошенку-старшому, згідно з його останньою декларацією.

Водночас бенефіціарний власник почав змінюватися й у тих компаніях, де ТОВ “ЦЄКК” є засновником. Зокрема, ТОВ “Рошен де люкс”, ДП “КК “Рошен”, ТОВ “Рошен-Волинь”, ТОВ “Рошен Світ” та інші, які донедавна декларував Порошенко-старший. У них колишнього президента також замінив його син.

Петро Порошенко залишається бенефіціарним власником у низці інших підконтрольних “ЦЄКК” підприємств: ТОВ “Рошен-Столиця”, ПРАТ “Київська кондитерська фабрика “Рошен”.

Читайте також  Заміна вікон чи ремонт батьків не обходить: Як організовані дитячі садки у країнах ЄС

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -