Вoлoнтeр – Зeлeнcькoмy: Я нiкoлu нe зaбyдy крuк мaмu Вaнiчкu в трyбкy. Твaрuннuй cтрaшнuй… Я не можу цього забути, як…

Автор Публікації – волонтер Дана Ярова. Подаємо мовою орігіналу:

Я весь день після вчорашнього кіно, а особливо після розмови президента з бійцями не знаходжу собі місця. Увечері, поїхавши забирати старшого зі школи на світлофорі зловила себе на тому, що мені сигналять а я плачу.

Я все не могла викрити в форму відповідь на питання президента: «хлопці а що Робить войну треба закінчуваті дипломатично Шляхи. Треба розмовляти з Путінім».

Я все не знаходила слів, як же вам Володимир пояснити, що немає, я не хочу ТАК закінчувати війну. Не хочу. Ось зараз спробую пояснити. Проходьте, сідайте, Володимир, багаття у мене немає, у мене ремонт, тому можна прямо на підлогу. Взуття можна не знімати, штани теж. А тепер слухати.

Я не хочу щоб закінчувалася війна здачею наших територій, я не хочу щоб людей кидали в сірій зоні, я не хочу Донецької народної республіки в складі України, і ось чому, Володимир.

Так, я гребаной ПТСР-Шіца, яка ніколи не забуде як плакала над 300 метрів чорної плівки на трупи для наших хлопців в кутку на Жилянській.

Я ніколи не забуду як ми домовлялися про винесення наших на нуль, а потім як ми їх поранених видерли з росії.

Я ніколи не забуду маму Вані, якої я першої кричала в трубку: «не їдьте по всім лікарням України, Ваня в морзі». А скільки таких матерів було.

Знаєте як мені кричали: «де тіло мого сина?», Ви знаєте що відповідати на такі питання коли тіла немає, воно згоріло повністю і як втішити матір, якій і поховати по суті нічого?

Я ніколи не забуду її крик в трубку. Тваринний страшний вбиває крик матері, яка усвідомила що втратила дитину. Я ніколи не забуду по 5 бортів в день поранених.

Читайте також  В Україні скасують комуналку: у Зеленського розповіли, хто потрапить під дію закону

Я ніколи не забуду Зеленополье. І розстріл в полях наших хлопців. А потім повторний розстріл колони з тілами, яка від туди вихолостити.

Я ніколи не забуду, як я вмовляла водія рефрижератора поїхати за тілами в Донецьк, попередньо викупивши їх у Сепар. А Запорізький морг, Володимир, я навіть тобі не побажаю побачити те, що бачила я. Іловайськ. У мене до цього дня в телефоні смс: «прощай, і прошу, не забудь моїх дітей». І я не забуваю, Володимир.

Я ніколи не забуду аеропорт, місяць не віддавали Сепар тіла, знущалися над родичами убитих, з їх же телефонів.

Я ніколи не забуду тата хлопчика в черевичках, який мені дзвонив місяць, а через місяць по черевичкам його і ідентифікували.

Як я ковтаючи сльози не могла йому сказати, що тіло віддали, а він теж плакав і говорив: «Не плач, доця, я знаю що він помер, мені б його поховати, він був в черевичках, я йому сам їх купував».

Я ще дуже багато чого не можу забувати, Володимир, і так, я не хочу закінчення війни на таких умовах. Тому що той бік віри немає, і так ви розлучитеся війська, а ця вся наволоч полізе далі, і у нас будуть знову закупівля мішків для трупів, поранені, і вбиті горем батьки. Там кожен метр землі кроплена кров’ю. Там наша земля, наші люди, і вони не хочуть відведення наших військ.

А я не хочу ще раз переживати ті 3 роки жаху, які я пережила, поки ви Володимир, жартували. Мені не потрібен мир такою ціною.

Шукайте деталі в групі Facebook


-